EKONOMİ

Uraloğlu: Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 277 milyar dolar yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 2002 yılından bu yana 277 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı.

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki çevre yolu şantiyesinde incelemelerde bulunan Bakan Uraloğlu, daha sonra Bitlis Valiliği’nde düzenlenen koordinasyon toplantısında Bitlis genelindeki ulaştırma ve altyapı projelerini değerlendirdi.

Türkiye Yüzyılı Vizyonu İçin Hedefler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılı vizyonunu inşa etmek için çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Uraloğlu, 2002 yılında 6 bin 101 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun 22 yılda 29 bin 434 kilometreye çıkarıldığını söyledi. Ayrıca, iç hatlardaki aktif havalimanı sayısının 26’dan 58’e yükseltildiğini ve Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A’nın uzaya başarıyla fırlatıldığını vurguladı.

Bitlis’e 57 Milyar 785 Milyon Liralık Yatırım

Bitlis’e son 22 yılda 57 milyar 785 milyon lira yatırım yapıldığını belirten Bakan Uraloğlu, bölgedeki altyapı projelerinin detaylarını paylaştı. Bitlis’in Van ve Muş’a bölünmüş yolla bağlandığını, 5 tünel açılarak 5 bin 848 metre tünel uzunluğuna ulaşıldığını ve Bitlis Çayı Viyadüğü gibi mühendislik harikası projelerin hayata geçirildiğini ifade etti.

Turistik Tatvan Treni ve Feribot Hatları

Bitlis’in turizm ve ticaret faaliyetlerini artırmak için Ankara-Tatvan parkurunda hizmete giren Turistik Tatvan Treni projesine de değinen Bakan Uraloğlu, talepler doğrultusunda seferlerin artırılacağını söyledi. Ayrıca, Van Gölü üzerindeki demiryolu ulaşımının yeni feribotlarla güçlendirilerek, yük taşıma kapasitesinin 7 kat artırıldığını belirtti.

Geleceğe Yönelik Planlar

Bakan Uraloğlu, Bitlis’i ve Türkiye’nin her noktasını modern ve gelişmiş bir ulaştırma altyapısıyla buluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi. Uraloğlu, Bitlis’teki programlarının ardından Bitlis Belediyesi ve AK Parti Bitlis İl Başkanlığı’nı da ziyaret etti.