SAĞLIK

Uzman doktor açıkladı: Suyunuza bunu eklerseniz kilo verirsiniz

Suyun içerisine vitamin ve antioksidan bakımından zengin bir besin eklendiğinde, ferahlatıcı, bağışıklık güçlendirici, kolesterol düşürücü ve kilo vermeye yardımcı bir içecek elde edilir.

Vücudun sağlığı için su tüketimi oldukça önemlidir. Suyun içerisine vitamin ve antioksidan bakımından zengin bir besin eklendiğinde, ferahlatıcı, bağışıklık güçlendirici, kolesterol düşürücü ve kilo vermeye yardımcı bir içecek elde edilir. Limonlu suyun faydalarını ve nasıl tüketilmesi gerekiyor.

LİMONLU SU TÜKETİMİNİN FAYDALARI

KARACİĞER YAĞLANMASINI AZALTIR

Dr. Berg, limon suyunun karaciğerdeki yağlanmayı azaltabileceğini belirtmektedir. Hepatik steatozu, yani karaciğerde fazla yağ birikmesini, limon suyu ile azaltmak mümkündür. Limon suyu, karaciğerdeki yağı eritme yeteneğine sahiptir.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR

Dr. Berg'e göre, karaciğer ve safra kesesi yavaş çalışıyorsa, limonlu su tüketimi safra akışını artırır ve fazla kolesterolün sistemden atılmasına yardımcı olur. Bu, yüksek kolesterol seviyelerini düşürebilir.

KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR

Dr. Berg, her gün bir bardak limonlu su içmenin kilo verme sürecine yardımcı olabileceğini ifade etmektedir. Limon suyundaki fitonutrientler kan şekerini düşürür ve insülin direncini azaltır, bu da kilo vermeyi kolaylaştırır.

CİLT SAĞLIĞINI DESTEKLER

Limon, C vitamini açısından zengin olduğu için sağlıklı bir cilt yapısına katkıda bulunur.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Limon, içerdiği zengin vitamin ve antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.

SİNDİRİMİ DESTEKLER

Her gün bir bardak limonlu su içmek, sindirim sistemini düzenler ve bağırsak bakterilerinin dengelenmesine yardımcı olur. Polifenoller açısından zengin olan limonlu su, sindirimi kolaylaştırır.

BÖBREK TAŞI OLUŞUMUNU ÖNLER

Limon suyu, içeriğindeki kalsiyum ve sitrik asit sayesinde böbrek taşı oluşumunu önler ve potansiyel taşların dışarı atılmasını sağlar.

KALP HASTALIĞI RİSKİNİ AZALTIR

Limon suyu, kan basıncını düşürerek olası kalp hastalığı riskini azaltır.