Ünlü ekonomist ve altın kahini olarak bilinen İslam Memiş, yatırım dünyasında kazanç sağlamak isteyenler için önemli ipuçları verdi. “Size iki taktik vereceğim” diyerek altın ve para piyasalarındaki öngörülerini paylaşan Memiş, doğru zamanda yapılan yatırım hamleleriyle büyük kazançlar elde edilebileceğini söyledi. İşte Memiş’in önerdiği iki önemli taktik:

Birinci Taktik: Euro’yu Dolara ve Değerli Metallere Çevirme

İslam Memiş, Euro’nun nasıl değerlendirileceği konusunda sıkça sorular aldığını belirterek şu önerilerde bulundu: “Elimde Euro olsaydı, bunu dolara çevirir ve beklerdim. Ardından ons altının düşmesini bekler ve ons altına giriş yapardım. Altına kıyasla gümüşün de ucuz kaldığını görüyoruz. Gümüşte yükseliş beklediğimi söyleyebilirim. Gümüşün gram fiyatı 32,68 TL seviyesinde ve 34 TL direnç seviyesini takip edeceğim. Bu hafta, elinizdeki Euro’yu değerli metallere çevirmek için bir fırsat olabilir."

Mehmet Şimşek bütçedeki açığın sorumlularını ifşa etti! Mehmet Şimşek bütçedeki açığın sorumlularını ifşa etti!

İkinci Taktik: Dolar ve Fiziki Altın Yatırımı

İslam Memiş, ons altın fiyatındaki dalgalanmalara dikkat çekerek bir başka yatırım fırsatını şu sözlerle paylaştı: “Geçen hafta, ons altında ters köşe olabileceğiniz konusunda uyarım vardı ve beklediğimiz gibi 2 bin 470 dolar destek seviyesini gördük. Bankada tutulan birikimleri fiziki altına çevirmek için uygun bir fırsat doğdu. Eğer bu fırsatı kaçırdıysanız, ikinci bir fırsat daha var. Bankadan 81 bin 750 dolar tutarında dolar alır ve ardından ons altının 2 bin 470 dolar seviyesine düşmesini beklerdim. Bu seviyeye geldiğinde altını geri alarak zararsız bir biçimde işlemi tamamlamış olurdum."

Editör: İrem Nur Kaya