Son dönemde artan online taciz ve şantaj grupları, sosyal medya platformlarında dikkat çekiyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Discord uygulamasında kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve cinsel saldırılara karışan gruplar hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. Bunun ardından, Discord'a erişim engeli getirildi.

Erişim engeli sonrası birçok kullanıcı alternatif uygulamalara yöneldi. Uzmanlar, ebeveynlerin bu konuda kritik bir rol üstlendiğini belirtiyor.

"Çocuğumuzun güvenliğini sağlamalıyız"
Onma Psikoloji'den Uzman Psikolog Hande Nacar Baş, "Ailenin birinci sorumluluğu çocuğun güvenliğini sağlamaktır. Bu, sadece sosyal medyada değil, dış dünyada da geçerlidir. Dış dünyayı belirli bir ölçüde denetleyebiliyoruz, ancak sosyal medyada kimlerle iletişim kurduğunu bilmek daha zor" dedi.

Gıda sahtekarlığı ifşasında liste yenilendi! Bu firmalardan uzak durun Gıda sahtekarlığı ifşasında liste yenilendi! Bu firmalardan uzak durun

"Aile bağı çok önemli"
Aile ilişkilerinin güçlü olmasının çocuklar için kritik olduğunu vurgulayan Psikolog Baş, "Eğer çocuk, ailesiyle kopuk bir ilişki içindeyse dış dünyada güven arayışına girebiliyor. Sosyal medyadaki gruplar çocuklara başlangıçta güven vadediyor. Aile ile iletişim zayıfsa, çocuk bu gruplarla bağ kurmaya çalışıyor. Aile yapısı otoriter ya da aşırı serbest olduğunda bağ sorunları artıyor. Sağlam bir aile bağı varsa, çocuk tehlike anında aileden destek arıyor" şeklinde konuştu.

Editör: Emine Koç