Uzmanlar, mevsim geçişlerinde saç dökülmesinin daha da arttığını belirtiyor. Saçların kuruyup nemsiz kalmasının yanı sıra, bere takmanın, saçların yıpranmasına ve yeterli bakım yapılmamasının da etken olduğunu ifade ediyorlar. Normalde bir insanın saçının yüzde 50’sinin dökülmesi beklenirken, mevsim geçişlerinde bu oran yüzde 80’e kadar çıkabiliyor. Bunun nedeni, saçların kuru ve nemsiz kalması.

Saçların sağlıklı bir pH dengesine sahip olması gerektiğini belirten uzmanlar, bu değerin 4,5 ila 5,5 arasında olması gerektiğini söylüyor. Bu oran 7,5 ila 8,5'e çıktığında saçlar yıpranma ve kopma riskiyle karşı karşıya kalıyor. Saçın sağlığını korumak için keratin bakımı, keratin botoksu ve nem bakımları öneriliyor.

Parabensiz Şampuanları Tercih Edin!

İki şehir ön plana çıktı: İşte vatandaşa en çok at ve eşek eti yedirilen şehirler İki şehir ön plana çıktı: İşte vatandaşa en çok at ve eşek eti yedirilen şehirler

Ayrıca, birçok insan saç kestirme ve yıkama işlemlerini bakım olarak görüyor; ancak saçın da düzenli protein ve nem bakımı gerektiğini hatırlatıyorlar. Evlerde genellikle sülfatlı, silikonlu ve parabenli şampuanlar kullanılması, saçın kurumasına neden olabiliyor. Uzmanlar, sülfatsız ve parabensiz şampuanların tercih edilmesini öneriyor, böylece saçların daha az kuruyacağı ve dökülmelerin azalacağı belirtiliyor.

Editör: Emine Koç