Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan 28,5 milyar liralık borçlanma hamlesi! Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan 28,5 milyar liralık borçlanma hamlesi!

Mevsim geçişlerinde cilt sağlığının korunmasının önemine dikkat çeken Medicana Sağlık Grubu Dermatoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Nursel Dilek, bu dönemlerde ciltte yaşanan olumsuzlukları ele aldı.

Sıcaklık değişiklikleri, ciltte pullanma, renk bozulmaları ve nem kaybına neden olabiliyor. Hava değişimlerinin cildin koruyucu bariyerini zayıflatması, cildin nemini kaybetmesine yol açıyor. Prof. Dr. Dilek, bu durumu önlemek için uygun ürünlerin kullanılması gerektiğini ve sedef ile egzama gibi cilt hastalıklarının önüne geçilebileceğini belirtti.

“Ciltte görülen kuruluk, rahatsız edici kaşıntılara yol açabilir” 

Prof. Dr. Dilek, cilt tipine uygun nemlendirici kullanmanın yanı sıra yeterli su tüketiminin de önemini vurguladı. Soğuk havaların cilt kalitesini düşürdüğünü ifade eden uzman, bu durumun dermatolojik sorunları tetikleyebileceğini kaydetti. Daha az güneş ışığına maruz kalmanın D vitamini eksikliği yaratabileceğini ve bunun cilt hastalıklarını tetikleyebileceğini de sözlerine ekleyen Prof. Dr. Dilek, mevsim geçişlerinde güneşli günlerde dışarı çıkmanın faydalı olacağını önerdi.

Editör: Emine Koç