Uzmanlar, "M çiçeği virüsü" vakalarındaki artışın ardından gelecekteki salgınların önlenmesi için insanlığın doğayla olan ilişkisini yeniden değerlendirmesi gerektiğine dikkat çekti. Fransız klinik immünoloji profesörü Jean-Daniel Lelievre ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, insanların yaşam tarzlarının ve çevre tahribatının virüslerin yayılmasına zemin hazırladığını belirtti.

Prof. Lelievre, salgınların büyük ölçüde insanların doğal yaşam ortamlarına müdahalesi ve iklim değişikliği gibi unsurlardan kaynaklandığını vurgulayarak, "Çevreyi değiştirmezsek, bu tür salgınlar tekrar edecek" dedi. Aşı ve strateji geliştirmenin tek başına yeterli olmayacağını savunan Lelievre, Covid-19'dan yeterince ders alınmadığını da ekledi.

Trabzonspor’un efsane Başkanı Mustafa Şamil Ekinci yaşama veda etti! Mustafa Şamil Ekinci kimdir? Trabzonspor’un efsane Başkanı Mustafa Şamil Ekinci yaşama veda etti! Mustafa Şamil Ekinci kimdir?

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ise, vahşi hayvanlarla olan teması kesmenin salgınların önlenmesinde kritik olduğunu ifade etti. Ceyhan, "Doğaya zarar veren insan açgözlülüğü bize salgın olarak geri dönüyor" şeklinde konuştu.

Editör: Sinan Saygı