İstanbul Valisi Davut Gül, Sefaköy'de meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2'si ağır olmak üzere 47 kişinin yaralandığı metrobüs kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaralıları ziyaret eden Vali Gül, kazanın detaylarını ve yürütülen soruşturma sürecini değerlendirdi.

Türkiye'de kuzen evlilikleri yasaklanıyor mu? O tarihten itibaren artık evlenemeyecekler Türkiye'de kuzen evlilikleri yasaklanıyor mu? O tarihten itibaren artık evlenemeyecekler

Vali Gül, kazada yaralanan 48 kişiden birinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin durumunun ağır olduğunu ve 45 kişinin ise hafif yaralandığını belirtti. Hastaneye kaldırılan yaralıların tedavilerinin sürdüğünü ifade eden Gül, kazanın nedenine ilişkin adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Kazaya ilişkin açıklamalarında Gül, "İki metrobüs, metrobüs yolundaki beyaz araç nedeniyle çarpışmış. Beyaz aracın neden orada olduğu ve metrobüslerin hızını neden kesmediği gibi sorular, soruşturma süreci sonunda netlik kazanacak" dedi. Sağlık ve kurtarma ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yaralıların hastaneye sevk edildiğini belirten Vali Gül, yaşanan bu üzücü olaydan etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.