3. SAYFA

Van'da kaybolan Rojin'in yurttan çıkış görüntüleri ortaya çıktı

Van'da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş 27 Eylül'den bu yana aranıyor. Sahilde telefonu bulundu, geniş çaplı arama çalışmaları devam ediyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş'ten 27 Eylül'den bu yana haber alınamıyor. Arkadaşlarına Van Gölü sahilinde çakıl taşı toplamak için gideceğini söyleyen genç kızın, yurttan çıktığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde Kabaiş'in turnikeden geçerek dışarı çıktığı ve o sırada telefonla ilgilendiği görülüyor. Sahil kenarında cep telefonu ve kulaklığı bulunan Rojin için geniş çaplı bir arama çalışması başlatıldı.

Annesiyle Market Konuşması

Rojin Kabaiş, yurttan çıkmadan önce annesiyle telefonda konuşarak markete gidip kahve alacağını söyledi. Ancak genç kızdan bir daha haber alınamadı. Polis, Jandarma, Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra gönüllü arama-kurtarma ekipleri de arama çalışmalarına katılıyor. Aramalar, havadan ve su altından da sonar cihazlarıyla destekleniyor.

Şifreli Telefon ve Arama Çalışmaları

Rojin’e ait telefon, yüksek düzeyde şifreli olduğu için Jandarma Komutanlığı’na gönderildi. Ekipler, Bardakçı Mahallesi'ne giriş ve çıkış yapan 100'den fazla aracı incelemeye aldı. Ayrıca Rojin'in yurttaki arkadaşları ve Diyarbakır'daki akrabalarıyla komşularının ifadeleri de alındı. Ancak şu ana kadar genç kıza dair herhangi bir iz bulunamadı.