Vietnam'da son 10 yılın en güçlü tayfunlarından biri olarak tanımlanan Yagi tayfunu, ülkede büyük bir felakete yol açtı. Phu Tho eyaletinde aşırı yağışlar nedeniyle Kızıl Nehir taştı ve üzerindeki çelik köprü çöktü. Köprüye girmeye hazırlanan bir kamyon, sürücüsüyle birlikte nehre düştü. Neyse ki, şoför kazayı hafif yaralarla atlattı. O anlar arkadaki sürücüler tarafından kaydedildi.

Yagi tayfunu, önce Filipinler ve Çin'i, ardından Vietnam'ı vurdu. Şiddetli yağışlar ve fırtına, ülkede sele ve toprak kaymalarına neden oldu. Felakette en az 59 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi yaralandı. Bölgedeki evlerin sular altında kalması nedeniyle yaklaşık 50 bin kişi tahliye edildi ve 12 eyalette, başkent Hanoi de dahil olmak üzere, okullar tatil edildi.

Coca Cola adını değiştirdi! Coca Cola adını değiştirdi!

Vietnam yönetimi, tayfunun etkili olduğu bölgelerde yardım ve kurtarma operasyonları için personel ve asker görevlendirildiğini duyurdu. Yaklaşık 110 bin hektarlık pirinç tarlası su altında kalırken, uzmanlar tayfunun etkisini hala yitirmediği konusunda uyarılarda bulundu.

Editör: Nehir Durdağı