Şanghay’da Bebinca Tayfunu alarmı: 9 Bin kişi tahliye edildi! Şanghay’da Bebinca Tayfunu alarmı: 9 Bin kişi tahliye edildi!

Vietnam’da cumartesi günü karaya çıkan Yagi Tayfunu, ülkeyi vurmaya devam ederken can kaybı 179’a yükseldi. Hükümet yetkilileri, tayfunun yol açtığı toprak kaymaları ve sel nedeniyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini, kayıp kişi sayısının ise 145 olduğunu açıkladı.

Su Seviyesi Tehlikeli Seviyede

Ulusal Meteoroloji Bürosu Başkanı Mai Van Khiem, başkent Hanoi’deki Kızıl Nehir’in su seviyesinin 2004 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını belirtti. Khiem, başkent ve çevresindeki illerde önümüzdeki günlerde şiddetli su baskınları yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Tahliyeler ve Elektrik Kesintileri

Tayfunun ardından, polis, askerler ve gönüllülerin katılımıyla yürütülen çalışmalar kapsamında nehir kıyısında yaşayan binlerce kişi güvenli bölgelere tahliye edildi. Elektrik şirketi EVN, sel altında kalan bölgelerde güvenlik endişeleri nedeniyle elektrik kesintisi uygulandığını duyurdu. Hanoi’de ayrıca tüm okullar bir hafta süreyle tatil edildi.

Editör: Nehir Durdağı