İsveç'ten mülteci planı: Mültecilere bakın kaç para ödeyecek? İsveç'ten mülteci planı: Mültecilere bakın kaç para ödeyecek?

Alman otomobil devi Volkswagen, tasarruf ve maliyet azaltma önlemleri kapsamında Almanya'da bir fabrikasını kapatmayı planlıyor. Bu, Almanya tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçebilir. Yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, mevcut ekonomik koşulların zorluğu ve Avrupa otomotiv pazarındaki yeni rakipler nedeniyle Volkswagen’in ciddi yapısal düzenlemelere gitmesi gerektiği vurgulandı.

Volkswagen CEO'su Thomas Schaefer, Almanya'nın rekabet gücü açısından geri düştüğünü belirterek, şirketin maliyetleri düşürmek adına daha radikal adımlar atmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. 2029 yılına kadar işten çıkarmaları engelleyen iş güvencesinin sona erdiğini açıklayan şirket, işçi çıkarma ve fabrika kapatma gibi önlemleri değerlendirmek zorunda kalabileceğini duyurdu.

Volkswagen'in Almanya'daki büyük araç fabrikası ve parça üretim tesisini kapatma planı, çalışanlar arasında büyük endişe yaratırken, İşçi Konseyi bu karara karşı duracaklarını belirtti. Şirket, dünya genelinde 650 bin kişiye istihdam sağlarken, Almanya'da yaklaşık 300 bin çalışanı bulunuyor.

Editör: Sinan Saygı