Vuhan Nerede? Çin'in Wuhan kentinde tanımlanamayan virüs dünya çapında büyük paniğe yol açtı. Bulaştığı kişilerde birçok rahatsızlıklara yol açan ve şimdiden dört farklı ülkeye de yayılmış durumda olan virüs sebebiyle 6 kişi hayatını kaybetti. Dünya Sağlık Örgütü ise dünya çapında daha çok vakanın görüleceğini kaydetti. Peki Vuhan ( Wuhan ) Nerede? Vuhan Virüsü Nerede Çıktı?

 Vuhan Nerede ( Wuhan Nerede ) Vuhan Virüsü Nerede Çıktı?

VUHAN NEREDE ( WUHAN NEREDE )

Vuhan veya Wuhan, Çin'in Hubei eyaletinin yönetim merkezi ve en büyük şehridir. Şehir Yangtze ve Han nehirlerinin kavşağında yer almaktadır. Şehrin nüfusu 2010 yılı itibarı ile 8,821,658[3] ve toplam nüfusu ise 2015 yılı itibarı ile 10.6 milyon olup Orta Çin'in en büyük şehridir.

VUHAN VİRÜSÜ NEREDE ÇIKTI?

Aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde bir balık pazarında ortaya çıkan virüs tüm dünyada paniğe yol açtı. Çinli yetkililer virüsün şu ana kadar 258 kişiye bulaştığını, 6 kişinin ise hastalık nedeniyle hayatını kaybettiği ifade etti.

 Vuhan Nerede ( Wuhan Nerede ) Vuhan Virüsü Nerede Çıktı?

VUHAN VİRÜSÜ NEDİR?

Coronavirüsler geniş bir virüs ailesi olmakla birlikte sadece altısının (yenisi ile birlikte 7) insanları enfekte ettiği biliniyor. Wellcome Trust'tan Dr. Josie Golding hastalığın Sars'a benzerliği üzerine "Sars'ın güçlü bir anısı var, burası çok fazla korku geliyor, ancak bu tür hastalıklarla başa çıkmak için çok daha hazırız" dedi.

Wuhan kentindeki 258 vakanın yanısıra Pekin, Şanghay, Guangdong ve Zejiang'da 20 vaka rapor edildi. Ayrıca Güney Kore, Japonya ve Tayland'ı ziyaret eden 4 Çinli'de de hastalık tespit edildi. Wuhan'dan iş gezisinden dönen bir Tayvanlı işkadının da hastalık virüsü taşıdığı onaylandı.

 Vuhan Nerede ( Wuhan Nerede ) Vuhan Virüsü Nerede Çıktı?

ABD Salgın Kontrol Merkezi, ülkenin kuzey batısında yer alan Seattle şehrinde hastaneye başvuran bir kişide Corona virüsü tespit edildiğini bildirdi.

VUHAN KENTİNDE TOPLU TAŞIMA DURDU

Çin Ulaştırma Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgınının olduğu Vuhan kentine tüm toplu ulaşımı durdurdu.

Çin Ulaştırma Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgınının olduğu Vuhan'daki vatandaşların özel nedenleri olmadıkça kentten ayrılmamalarını istedi.

Editör: Haber Merkezi