İsrail, Mülteci Kampı'na saldırdı! İsrail, Mülteci Kampı'na saldırdı!

 Suudi Arabistan merkezli MBC televizyon kanalı, yayınladığı bir programda Filistin, İran, Lübnan, Irak ve Yemen direniş liderlerini "terörist" olarak tanımlaması üzerine, Irak'ın başkenti Bağdat'ta büyük tepki çekti. Özellikle Hamas lideri Yahya Sinvar'a yönelik suçlamalar, İran yanlısı Şii silahlı grupların öfkesine yol açtı.

 Şii milis güçlerini destekleyen bir grup, Bağdat'taki MBC kanalının binasına baskın düzenleyerek dış kapıyı ateşe verdi ve binada hasara yol açtı. Bu protesto, Suudi Arabistan'ın bölgedeki medya etkisine yönelik büyük bir tepki olarak değerlendirildi.

"Irak'ta Yeriniz Yok" Uyarısı

 Olayla ilgili açıklama yapan Şii gruplara yakın milletvekili Mustafa Send, sosyal medya hesabında MBC'yi eleştirerek, kanalın lisansını iptal ettirmek için girişimlerde bulunacaklarını belirtti. "Irak'ta yeriniz yok" sözleriyle de kanala açık bir uyarıda bulundu.

 Bu gelişme, Suudi Arabistan ile İran yanlısı gruplar arasındaki gerginliğin bir yansıması olarak yorumlanıyor. MBC'nin bu açıklamaları, bölgedeki direniş hareketlerine karşı tutumunun daha da belirginleştiğini gösteriyor.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı