GÖZDEN KAÇMASIN

Yargıtay'dan Başak Cengiz’i katleden samuray kılıçlı cani hakkında yeni karar!

Yargıtay, mimar Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla katleden Can Göktuğ Boz hakkında kararını verdi.

Yaklaşık üç yıl önce mimar Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla katleden Can Göktuğ Boz’a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Yargıtay tarafından onaylandı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, İstanbul’da yolda yürüyen 28 yaşındaki Cengiz’e yönelik “canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan takdiri indirim uygulanmadan verilen ağırlaştırılmış müebbet ile diğer hapis cezalarını da uygun buldu.

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinin 22 Nisan 2022'de verdiği hükme göre, Can Göktuğ Boz, Başak Cengiz’i 9 Kasım 2021’de, samuray kılıcı olarak tabir edilen bir silahla, kendi halinde yürüdüğü sırada öldürmüştü. Yargıtay’ın onadığı ceza, Boz’a indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet ve maktulü korumaya çalışan Kaan Ağaca’ya tehditte bulunmaktan 4 yıl hapis cezası şeklinde oldu. Ayrıca, “ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletleri satın alma, taşıma veya bulundurma” suçundan da sanığa verilen 1 yıllık hapis cezası onandı.Kararda, Boz'un "samuray kılıcı" ile saldırdığı Başak Cengiz’in vücudunda 6'sı öldürücü nitelikte olmak üzere 12 kesici-delici alet izi tespit edildiği belirtildi. Can Göktuğ Boz, savunmasında "canı sıkıldığı ve mutsuz olduğu için" eylemi gerçekleştirdiğini ve hedefini "kolay olmasını gözeterek" seçtiğini ifade etmişti. Kararda, sanığın evinde de çok sayıda kesici-delici alet bulunduğuna dikkat çekildi.Sanık Boz’un, Başak Cengiz’e yönelik saldırısını engellemeye çalışan Kaan Ağaca'yı da tehdit ettiği ortaya çıktı. Boz’un, saldırı anında Ağaca’ya “Yaklaşma, sana da saplarım!” diyerek tehditte bulunduğu kaydedildi.

Yargıtay'ın bu kararıyla birlikte, Başak Cengiz’in ailesi ve kamuoyu tarafından büyük tepki çeken bu vahşi cinayete verilen ceza kesinleşmiş oldu.