Diyarbakır’da eşi Naile Çetin’i öldürüp cesedine işkence eden Orhan Çetin’e verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, indirimsiz verilen cezanın esastan uygun olduğuna hükmetti.

Haksız Tahrik ve Akıl Sağlığı Savunmaları Reddedildi

Sanık Orhan Çetin, cinayeti haksız tahrik altında işlediğini belirterek cezasında indirim ve akıl sağlığı raporu talep etti. Ancak Dicle Üniversitesi Psikiyatri Servisi ve İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi raporları arasında çelişki bulunması nedeniyle İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu’na sevk edildi. Kurul, sanığın akıl ve ruh sağlığının yerinde olduğu sonucuna vararak bu savunmaları reddetti.

Son dakika: Engin Polat hakkında tahliye kararı Son dakika: Engin Polat hakkında tahliye kararı

Kan Donduran Detaylar

Naile Çetin’in cesedi ağzı ve burnu koli bandıyla bantlanmış halde bulundu. Ensesinde kırık, saç köklerinde kan pıhtısı, boynunda morluk ve yaralar tespit edildi. Kol ve bacaklarında tükenmez kalem izleri, vajinal bölgesine sokulmuş bir demir çubuk bulundu. Yargıtay, kadının kesin ölüm nedeninin genital bölgeye sokulan demir cisim olduğunu belirtti.

Toplum Vicdanını Sızlatan Vahşet

Sanığın, eşini acı çektirerek öldürdüğüne dikkat çeken Yargıtay, cinayetin orantısız ve vahşi bir şekilde işlendiğini vurguladı. Aldatma veya haksız tahrik oluşturacak bir delil bulunmadığını, cinayetin basit bir çorap tartışmasından kaynaklandığını belirtti.

Editör: Nehir Durdağı