Büyükçekmece’de yenidoğan bebeklerin haksız yere yoğun bakım ünitelerinde tutulduğu ve ihmaller sonucu 12 bebeğin hayatını kaybettiği iddiaları üzerine yürütülen ‘Yeni Doğan Çetesi’ soruşturması devam ediyor.

Savcı Y.E.’nin tehdit edilmesi üzerine harekete geçen emniyet ekipleri, aralarında avukat A.A.’nın da bulunduğu 9 şüpheliyi gözaltına aldı.Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Y.E., çete adına tehdit edildi. Kendini eski müsteşar olarak tanıtan bir şahıs, savcının makam odasında parmak sallayarak, “Seni korumak yetmez, ailen de tehdit altında. Sokakta mermiye kafa atacak 500 adamları var” şeklinde tehditler savurdu. Çete üyelerinin, savcıdan gözaltındaki çete mensuplarının serbest bırakılmasını talep ettiği ve fotoğraf çekinerek güvende kalacağına dair teklifler sunduğu belirtildi.

9 Şüpheli Gözaltında, 2 Tabanca Ele Geçirildi

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, polis ekiplerinin teknik takip ve dinleme yoluyla elde ettiği kanıtlarla 9 şüpheli yakalandı. Gözaltı esnasında biri ruhsatlı, diğeri ruhsatsız olmak üzere 2 tabanca ele geçirildi. Şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, bir diğer şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Son dakika: Bartın açıklarında deprem! Son dakika: Bartın açıklarında deprem!

12 Bebeğin Ölümü ve 1 Milyar TL’lik Vurgun İddiaları

Soruşturmada, İstanbul ve Tekirdağ’daki bazı özel hastanelerin bebek yoğun bakım ünitelerine gereksiz yere bebek yatırdığı, bu süreçte hastanede kalmasına gerek olmayan bebeklerin hayatını kaybettiği iddiaları araştırılıyor. 12 bebeğin ihmaller sonucu öldüğü ve hastanelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) sahte fatura düzenleyerek 1 milyar TL'lik vurgun yaptığı öne sürüldü.

Özellikle Bağcılar, Büyükçekmece, Esenyurt ve Beylikdüzü'nde bulunan bazı hastanelerin, bebeklerin durumunu hiçe sayarak onları yoğun bakımda tuttukları iddiası büyük tepki topladı. Konuyla ilgili hazırlanan raporun, savcılık iddianamesine dahil edilerek soruşturmanın genişletileceği bildirildi.

25 Sağlık Çalışanı Tutuklandı

Akademisyenler tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda başlatılan soruşturmada, 25 sağlık çalışanının tutuklandığı belirtildi. Hastanelerin tam donanımlı üniteleri boş dururken, doktor bulunmayan yoğun bakım ünitelerine yönlendirmeler yapıldığı tespit edildi. Emniyet yetkilileri, soruşturmanın sağlık çalışanlarının da dahil olduğu bu kapsamlı çetenin bağlantılarını ortaya çıkarmak için devam ettiğini açıkladı.

Editör: Nehir Durdağı