GÜNDEM

Yenidoğan çete üyesi itiraf etti: Moraran bebeği narkotik ilaçla uyuttuk

'Yenidoğan çetesi' skandalında hemşire Hasan Basri Gök, kalp anomalisi nedeniyle durumu kötüleşen bir bebeğin, narkotik ilaçla uyutulduğunu itiraf etti.

Yenidoğan çetesinin vicdansız üyelerinden gelen itiraflar şok etkisi yarattı. Şüphelilerin, bilinçli bir şekilde bebeklerin hayatını tehlikeye attıkları ortaya çıktı. İstanbul'da birçok özel hastane ile anlaşarak, yenidoğan bebekleri gereksiz yere yoğun bakıma alan ve yanlış tedaviler uygulayarak ölümlerine neden olan çete üyelerinin itirafları şu şekilde...

"Bebek Morarmaya Başladı, Narkotik İlaçlarla Uyutuldu"
Şüpheli hemşire Hakan Doğukan Taşcı, doktor yerine epikriz raporu yazdığını ve usulsüz ilaç satışı yaptığını itiraf ederek "Pişmanım" dedi. Hemşire Hasan Basri Gök de bir bebeğin ağır narkotik ilaçlarla uyutulduğunu ve kalp anomalisi nedeniyle morarmaya başladığını anlattı. Bebeğin, verilen ilaçlarla hastanede tutulduğunu belirtti.

Ağır Narkotik İlaçlarla Uyutuldu
Gök, bir bebeğin ölümüyle ilgili bildiklerini şöyle anlattı: "Bebek hastaneye geldiğinde durumu kötü değildi, ancak 2-3 gün sonra kalp anomalisi nedeniyle durumu kötüleşti. Fırat Sarı bebeği ameliyat edilemeyecek bir hastaneye sevk etti. Bebekten sorumlu olan Hakan Doğukan Taşcı, kendisini doktor olarak tanıtıp ağır narkotik ilaçlarla bebeği uyuttu. Bebek, yaklaşık 1.5 ay boyunca bu ilaçlarla hastanede tutuldu."

"Epikriz Raporları ile Oynadım"
Gök, ifadesinin devamında Fırat Sarı'nın talimatlarıyla epikriz raporlarını ve hasta kayıtlarını değiştirdiğini itiraf etti. Ayrıca, Hakan Doğukan Taşcı ile birlikte hastaneden ilaç çıkartıp sattıklarını ve parayı Fırat Sarı'ya verdiklerini belirtti. Gök, 2024 yılı Ocak ayında bu usulsüzlüklere dayanamayarak çeteden ayrıldığını söyledi.

Çetenin Suçlarını İşlediği Hastaneler:
Akabe Sağlık Tesisleri
Doğamed Sağlık Hizmetleri
Ekip Sağlık Hizmetleri
Güney Hastanesi Sağlık Hizmetleri
Medilife Sağlık Hizmetleri
Özel Avcılar Hospital
Özel Avrupa Şafak Hastanesi
Özel Bağcılar Medlife Hastanesi
Özel Doğa Hospital
Özel İstanbul Şafak Hastanesi
Özel Reyap İstanbul Hastanesi
Silivri Kolan Hastanesi
Yonca Sağlık Hizmetleri
Medisense Sağlık Hizmetleri
GMZ Sağlık Hizmetleri
Reyap Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi