Türkiye’yi sarsan "Yenidoğan çetesi" skandalı, şimdi de spor dünyasına sıçradı. 12 bebeğin ölümüne yol açan bu korkunç skandalın, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kırmızı ile bağlantılı olduğu iddia ediliyor. İddianameye giren hastaneler arasında yer alan Doğa Hospital'in sahibinin, Kırmızı olduğu ortaya çıktı.

Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Yenidoğan Çetesi" talimatı Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Yenidoğan Çetesi" talimatı

Galatasaray Yöneticisi ve Hastane Sahibi Nihat Kırmızı

Mynet'te yer alan habere göre, iddianamede adı geçen Doğa Hospital’in sahibi, aynı zamanda Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı olan Nihat Kırmızı. Hastanenin yönetimi de Kırmızı ailesi tarafından yürütülüyor. Nihat Kırmızı, sağlık sektöründeki bu hastane dışında İstanbul Topkapı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini de üstleniyor.

Sağlık Skandalı Büyüyor

Yenidoğan çetesi skandalında hem siyaset hem de spor camiasından önemli isimler iddiaların hedefi oldu. Eski Sağlık Bakanı ve 4 dönem AKP milletvekili olan Mehmet Müezzinoğlu'na ait Özel Avcılar Hospital de listede yer alıyor. Ayrıca, CHP Beylikdüzü Meclis üyesi Ahmet Atilla Yılmaz'ın da 47 kişilik çete üyeleri arasında bulunduğu iddia ediliyor. Yılmaz, bu iddialar üzerine partisinden istifa etti.

Nihat Kırmızı'dan Henüz Açıklama Yok

Galatasaray Yöneticisi Nihat Kırmızı, Doğa Hospital ile ilgili iddialara henüz resmi bir açıklama yapmadı. Kırmızı’nın hastanesi, yenidoğan yoğun bakım ünitesine sahip olmasıyla bilinirken, geçtiğimiz yıllarda Dünya Prematüre Günü etkinliklerinde yer alarak bebeklerin yaşama tutunma mücadelesine vurgu yapmıştı.

Editör: İrem Nur Kaya