Kocaeli'de 72 yaşındaki annesinin ilişkisi olduğunu düşünüp evini yaktı! Kocaeli'de 72 yaşındaki annesinin ilişkisi olduğunu düşünüp evini yaktı!

 Türkiye'nin gündemini sarsan 'Yenidoğan Çetesi' soruşturmasında, örgütün liderlerinden Fırat Sarı’nın ilk ifadesi gün yüzüne çıktı. İstanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağladığı ve ihmaller sonucu ölümlerine neden olduğu iddia edilen Sarı, suçlamaları reddetti. Sarı, her şeyin prosedüre uygun olduğunu savunarak, geçmişte PKK üyeliği suçundan cezaevinde yattığını da açıkladı.

"PKK Üyeliğinden 5 Yıl Ceza Yattım"

 Fırat Sarı, ifadesinde tıp fakültesinde okuduğu dönemde PKK üyeliğinden hüküm giydiğini ve yaklaşık 5 yıl cezaevinde kaldığını belirtti. Cezaevinden çıktıktan sonra eğitimine devam ederek Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduğunu ve zorunlu hizmetini Bingöl’de tamamladığını anlattı. Sarı, İstanbul’da farklı hastanelerde çalıştıktan sonra Medisense Sağlık Hizmetleri şirketini kurduğunu ve bu şirketin %100 hissedarı olduğunu söyledi.

"Her Şey Prosedüre Uygun"

 Sarı, bebeklerin ihmaller sonucu ölümlerine yol açtığı iddialarını reddederek, yoğun bakım birimlerinde çalıştırılan hemşirelerin sayısı ve bakım süreçlerinin tamamen prosedüre uygun olduğunu savundu. "Yoğun bakımda 4 bebeğe bir hemşire bakar ve ben tam zamanlı olarak görev yapan doktorum" diyen Sarı, bebeklerin ihmalle ölmediğini öne sürdü.

"Gönderdiğim Paralar Motivasyon Amaçlı"

 Mali kayıtlar incelendiğinde tespit edilen para transferleri hakkında ise Sarı, bu paraların çalışanlara motivasyon amaçlı gönderildiğini söyledi. Danışmanlık verdiği hastanelere yönelik herhangi bir usulsüzlük yapmadığını iddia etti.

"Kimseye Talimat Vermedim"

 Sarı, hastanelerde çalışan sağlık personeline usulsüzlük yapmaları yönünde herhangi bir talimat vermediğini belirterek, entübe olmayan bebeklerin entübe edilmiş gibi gösterilmesi ya da tedavilerin yanlış uygulanması iddialarını da reddetti. İlaçların hastane dışına çıkarılması veya yanlış kullanılması konusunda da herhangi bir yönlendirme yapmadığını söyledi.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı