Akasya Durağı'nın Gülbin'inin son halini gören tanıyamadı! Akasya Durağı'nın Gülbin'inin son halini gören tanıyamadı!

Türkiye, para uğruna bebekleri ölüme terk eden "Yenidoğan çetesi" skandalıyla çalkalanıyor. Kan donduran olay, birçok hastanenin adının karıştığı soruşturmanın ardından ortaya çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) günlük 8 bin lira alabilmek için bebekleri yoğun bakımda tutarak ölümlerine sebep olan çetenin faaliyet gösterdiği hastanelerin ruhsatları birer birer iptal ediliyor. Ancak bu gelişmeler bile vatandaşların öfkesini dindirmedi.

Hastanelere Saldırılar Başladı

Soruşturmada adı geçen Bağcılar Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesi, öfkeli bir grup tarafından taş yağmuruna tutuldu. Ekol TV tarafından yayımlanan görüntülerde, hastanenin camlarının saldırganlar tarafından paramparça edildiği görüldü. Benzer olayların yaşanmaması için güvenlik önlemleri artırılırken, halkın tepkisi giderek büyüyor.

Ruhsatı İptal Edilen Hastaneler

Soruşturmada adı geçen 10 hastanenin ruhsatları iptal edildi. Bu hastaneler arasında Özel Avcılar Hospital, Özel TRG Hospitalist, Özel Birinci Hastanesi, Özel Güney Hastanesi, Özel Bağcılar Medilife Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Özel Reyap İstanbul Hastanesi, Özel Şafak Hastanesi Bağcılar, Özel Silivri Kolan Hospital ve Çorlu Reyap Hastanesi yer alıyor.

Hastaların Taburcu ve Sevk İşlemleri Devam Ediyor

Skandala adı karışan hastanelerden Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi’nde tedavi gören hastaların taburcu ve sevk işlemleri sürüyor. Yetişkin hastaların bir kısmı aileleri eşliğinde taburcu edilirken, tedavisi devam edenler Sağlık Bakanlığı’na bağlı ambulanslarla başka hastanelere sevk ediliyor. Özellikle bebeklerin sevkinde, içerisinde kuvöz bulunan "yenidoğan ambulansları" kullanılıyor.

Halkın Tepkisi Dinmiyor

Yenidoğan çetesiyle ilgili ortaya çıkan her yeni bilgi, toplumda öfkeyi körüklemeye devam ediyor. Soruşturmanın derinleşmesiyle birlikte daha fazla hastanenin adının gündeme gelmesi beklenirken, yetkililerin bu korkunç olay karşısında alacağı önlemler merakla takip ediliyor.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı