Türkiye’yi derinden sarsan "Yenidoğan çetesi" skandalında her geçen gün yeni bir boyut ortaya çıkıyor. Bebeklerin haksız kazanç için hastanelere sevk edilmesi ve ölümlerine neden olunmasının ardından, Özel Şafak Hastanesi ile ilgili geçmişte yaşanan bir başka skandal yeniden gündeme geldi.

Lazer Tedavisiyle Mağduriyet: "Kampanya Kör Etti"

Hastanenin geçmişinde, 2013-2015 yılları arasında düzenlediği kampanyalarla sağlıklı gözlere lazer tedavisi uyguladığı iddia edildi. Mağdurlar, "Genel göz taraması ve kampanya" adı altında hastaneye çekildikten sonra, gözlerine rızaları dışında lazerle delik açıldığını ve sonrasında ciddi görme sorunları yaşadıklarını belirttiler. Yanma, yaşarma, uzağı ve yakını görememe gibi şikayetlerle hastaneden çıkan bu kişiler, tedaviden sonra maddi zarar yaşamakla kalmadılar; göz sağlığı açısından da büyük mağduriyet yaşadılar.

SGK Dolandırıcılığı ve Zincirleme Suçlar

Bu skandalın bir diğer boyutu ise, hastane yönetiminin Sosyal Güvenlik Kurumu’nu (SGK) dolandırdığı iddiasıydı. Hastane, mağdurlara uygulanan lazer tedavilerini SGK’ya faturalandırarak 5 milyon 822 bin TL haksız kazanç elde etti. Resmi belgede sahtecilik ve zincirleme dolandırıcılık gibi suçlamalarla karşı karşıya kalan hastane yönetimi ve doktorlar hakkında, "Vücut bütünlüğüne zarar vermek" suçlamasıyla da soruşturma açıldı. Toplamda 269 mağdurun yer aldığı dava İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Hastane Faaliyetlerine Devam Etti

Bu skandalların ardından açılan davalara rağmen, Gaziosmanpaşa'da bulunan hastane, Yenidoğan çetesi ortaya çıkana kadar faaliyetlerini sürdürmeye devam etti. Hastane sahibi Seçim Ö. ve diğer şüpheliler hakkında dava açılmasına rağmen, hastane kapatılmadı ve sağlık hizmeti vermeyi sürdürdü.

Güpegündüz otomatik  silahlı saldırı! Kadın kılığına girdi husumetlisine saldırdı Güpegündüz otomatik silahlı saldırı! Kadın kılığına girdi husumetlisine saldırdı

Editör: İrem Nur Kaya