stanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmaller sonucu kasıtlı olarak bebek ölümlerine neden olan "Yenidoğan Çetesi"nin lideri Fırat Sarı hakkında dehşet verici bilgiler gün yüzüne çıktı. Acılı aileler, çete başı Sarı hakkında yıllardır sosyal medyada gerçekleri haykırırken, çetenin çökertilmesi ise 27 Mart 2023 tarihinde CİMER'e yapılan bir ihbarla gerçekleşti.

Eski PKK Üyesi Fırat Sarı'nın Geçmişi

 İsimsiz ihbarda, eski PKK hükümlüsü Fırat Sarı'nın SSK'yı dolandırdığı ve bebeklerin insanlık dışı şekilde öldürüldüğü belirtildi. Yüzlerce bebeğin bu çete yüzünden hayatını kaybettiği öne sürülen ihbar, çetenin çöküşünü başlattı. Fırat Sarı, 1998 yılında PKK üyeliğinden 12 yıl kesinleşmiş ceza aldı. Ancak 2003'te Topluma Kazandırma Yasası'yla cezası 2 yıla indirilerek serbest bırakıldı. Serbest kaldıktan sonra doktorluğa dönen Sarı, Medisense Sağlık Hizmetlerini kurarak sağlık sektöründe faaliyet göstermeye başladı.

Savcılık İfadesini Reddetti

 Savcılığa verdiği ifadesinde suçlamaları reddeden Sarı, yoğun bakımda yaşanan bebek ölümleriyle ilgili iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Sarı, ifadesinde şu sözlere yer verdi:

  • "PKK üyeliğinden dolayı 5 yıl civarı cezaevinde yattım. Sonrasında okuluma döndüm ve mezun oldum."
  • "Medisense Sağlık Hizmetlerini 8 yıl önce kurdum ve %100 hisseli sahibiyim. Geçimimi doktorluk yaparak kazanıyorum."
  • "Yenidoğan yoğun bakımındaki ihmaller ve bebeklerin bakımsızlıktan hayatını kaybetmesi gibi iddialar gerçeği yansıtmıyor. Yoğun bakımda hemşire ve doktor kadroları yeterlidir."

 Ancak mağdur aileler ve kamuoyuna yansıyan iddialar, Sarı'nın liderlik ettiği çetenin yüzlerce bebeğin ölümüne neden olduğu yönünde.

Rize'yi önce fırtına sonra doldu vurdu Rize'yi önce fırtına sonra doldu vurdu

Sosyal Medyadaki Tepkiler ve Mağdur Ailelerin Feryadı

 Fırat Sarı, 10 ay önce katıldığı bir YouTube programında mağdur ailelerin tepkisiyle karşılaştı. Programın altına yazılan yorumlarda, acılı aileler yaşadıkları trajediyi ve çete tarafından kaybettikleri bebeklerini anlattılar. Yıllardır sosyal medyada Sarı ve çetesinin gerçek yüzünü ifşa eden aileler, adalet arayışlarını sürdürüyor.

Avukatlarının Tehdit Görüntüleri ve Kamuoyunun Gündemine Düşmesi

 Çete lideri Fırat Sarı'nın avukatları, savcıyı tehdit ederken kaydedilen görüntülerle gündeme oturdu. Bu görüntüler, çetenin ne kadar organize ve tehditkar bir yapıya sahip olduğunu gözler önüne serdi.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı