GÜNDEM

Yenidoğan soruşturmasında göz yaşartan detay: 'Çocuğumun cenazesini bisküvi kutusunda verdiler'

Yenidoğan çetesi skandalında bir mağdur aile, bebeklerinin cenazesinin bisküvi kutusunda verildiğini anlattı. Aile, sorumlulardan şikayetçi olduğunu belirtti.

İstanbul'da "Yenidoğan çetesi" skandalında mağdurlar bir bir ortaya çıkarken, yaşanan acı olaylar toplumun vicdanını derinden yaralıyor. Bu vahim olayın mağdurlarından biri olan Mehmet Hanifi Kaya, eşi Zeynep Kaya'nın 26 haftalık hamileyken yaşadığı travmayı ve ardından bebeğini kaybetmenin acısını anlattı. Kaya, 3 gün boyunca bebeğinin yaşatılacağı umuduyla beklediğini, ancak cenazesinin kendisine bir bisküvi kutusunda verildiğini söyleyerek isyan etti.

"Bebeğimin Cenazesini Bisküvi Kutusunda Verdiler"

Mehmet Hanifi Kaya, 13 Kasım 2023’te eşinin tansiyonunun çıkmasıyla Esenler Güney Hastanesi’ne gittiklerini ve hiçbir bilgi verilmeden eşinin sezaryene alındığını belirtti. İlk başta bebeğin durumunun iyi olduğu söylense de, daha sonra hastane yetkililerinin kendilerinden 8 bin TL talep ettiğini ve ödeme yapıldıktan birkaç gün sonra çocuğunun öldüğünü öğrendiğini söyledi. Cenazenin bisküvi kutusunda verilmesi, ailenin yaşadığı travmayı daha da derinleştirdi.

"Bir Daha Baba Olamadım"

Bebeğini kaybeden Mehmet Hanifi Kaya, yaşananların psikolojik etkisinden dolayı bir daha baba olamadığını ve bu durumu kabullenemediğini belirterek, "Sorumlular kimse, herkesten şikayetçiyim. Ben baba olamadım. Katil bunlar!" diyerek tepkisini dile getirdi. Aile, olayı yargıya taşıyarak sorumluların cezalandırılmasını istiyor.

"SGK'dan Para Almak İçin Bebekleri Öldürdüler"

Bebeğin amcası Hacı Kaya ise bu olayın bir ticarethaneye dönüştüğünü, hastanenin SGK’dan haksız kazanç elde etmek amacıyla minik canlara kıydığını vurguladı. Kaya, "Bu işin sonuna kadar peşini bırakmayacağız" diyerek kararlılığını ifade etti.

Hastanelerde Ticaret Mi Yapılıyor?

Mehmet Hanifi Kaya, iddianameye yansıyan ifadesinde, hastaneye giriş yaptığı anda kendisinden para istendiğini ve ödemenin bir kısmını nakit, bir kısmını da kartla yaptığını belirtti. Ancak kendisine hiçbir makbuz veya belge verilmediğini söyledi. Olayın vahameti, hastane yönetiminde ve sağlık sisteminde ciddi sorunlar olduğunu gözler önüne seriyor.