YouTube’da yayınladığı videolarla gündem olan gazeteci Yılmaz Özdil 2014 yılında yaşanan Soma faciasında şehidin kızı Betül Yüksel’le ilgili tepki çeken ve üzen bir bilgiyi paylaşmıştı. Türk Hava Kurumu’nun 9 yaşındaki Betül’e pilotluk sözü verdiği ancak bu sözü neden tutmadıklarını aktarmıştı.

TÜRK HAVA KURUMU DEVREYE GİRDİ

Özdil yeni yayınında çok sayıda iş insanının, Vakıf Üniversitesi’nin Betül’e destek çıktığını aktardı. Türk Hava Kurumu, Başkanı Kemal Yurtnaç’ın da devreye girdiğini belirten Özdil “Devlette devamlılık esastır dedi. Bizden önceki yönetimin verdiği sözün arkasındayız dedi. Betül kızımızı Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ne alıyoruz dedi. Çok şükür dün buraya kadar anlatmıştım biliyorsunuz. İşte bu dünkü yayınım sonrası çok çok daha güzel şeyler yaşanmaya başladı” ifadelerini kullandı.

SELÇUK BAYRAKTAR GELİŞMESİ

İlk yayınında Selçuk Bayraktar’a konuyla alakalı çağrıda bulunduğunu açıklayan Özdil “Beni bilen bilir ben kendim için ölsem kimseden yardım istemem ama vatandaş için özellikle çocuklar için her kim gerekiyorsa ondan yardım isterim. Bu çerçevede Selçuk Bayraktar'dan yardım istemiştim. Siz bugün çocukken kurduğunuz havacılık hayallerinin sizi getirdiği noktadasın şehit kızı Betül'ün gökyüzüyle ilgili hayallerinin hayal olarak kalmasına İzin vermeyin demiştim” dedi.

BETÜL VE ANNESİNE TELEFON AÇTI

Gazeteci Özdil Selçuk Bayraktar’ın Betül’ü ve annesini telefonla aradığını söyleyerek “Selçuk Bayraktar Betül ve annesini telefonla aradı ne dedi biliyor musunuz Türk Hava Kurumu Üniversitesi kabul etti. Çok güzel pilot olmak istiyorsan elbette ol ama bana sorarsan gel benim yanıma sana üniversite seçenekleri sunalım kampüste gezdirelim seni mühendis yapalım mezun olduktan sonra da inşallah ileride insansız hava araçlarının mühendisliğinde çalışırsın dedi. İsterseniz hemen şu anda araç göndereyim sizi aldırayım isterseniz kendiniz gelin nasıl isterseniz dedi diyorum ya bugün dünden çok daha güzel bir gün.“ şeklinde anlattı.

“BAYRAKTAR BETÜL’ÜN KARDEŞİNE DE EL UZATTI”

Betül ve annesi dün ikinci kez telefonla görüştüklerini açıklayan Özdil yarın veya en geç pazartesi günü İstanbul'a Selçuk Bayraktar'ın yanına gideceklerini vurguladı.

Bildiklerini aktaran Özdil "Önce insansız hava araçlarımızın geliştirildiği tesisler gezdirilecek. Hayal dünyaları büyütülecek. Sonra bazı Vakıf üniversitelerinin kampüsleri gezdirilecek. Çünkü bir üniversiteye kabul edilmeniz yetmiyor. Aslında o üniversiteden mezun olabilmeniz gerekiyor Yani girmekten çok çıkmak daha önemli her öğrencinin kapasitesi farklı işte bu yönde Betül'e tavsiyelerde bulunulacak. Selçuk Bayraktar'ın telefonu sadece bununla da sınırlı değil ha Betül'ün ikizi olan Furkan'ı da unutmamış. Muhtemelen Furkan'ın üniversite eğitimi de ayarlanacak öyle görünüyor.” İfadelerini kullandı.

"ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Özdil, bu konuyla ilgilendiği için Selçuk Bayraktar’a teşekkür etti. “Selçuk Bayraktar'a bu hassas konuya duyarsız kalmadığı için Yurttaş olarak yürekten teşekkür ederim” diyen Özdil, Soma Kaymakamı tarafından arandığını ve gelişmelerle ilgili bilgi verdiğini söyledi.

Editör: İrem Nur Kaya