Ünlü ressam Mustafa Ayaz hayatını kaybetti! Mustafa Ayaz kimdir? Ünlü ressam Mustafa Ayaz hayatını kaybetti! Mustafa Ayaz kimdir?

Yozgat’ta bilgisayar tamiratı üzerine çalışan Mustafa ve Şemsettin Karabacak kardeşler, köy evleri, konteynerler ve karavanlar için enerji tasarruflu bir termosifon geliştirdi. Geliştirilen bu termosifon, neredeyse 3 ampul kadar elektrik harcayarak 15 litre kapasiteli suyu ısıtabiliyor ve 1 saat içerisinde suyu 65 dereceye kadar getiriyor.

Karabacak kardeşler, daha önce de ev ısıtmasında kullanılan ve düşük elektrik tüketimiyle dikkat çeken bir ısıtıcı geliştirmişti. Şimdi ise karavan ve konteyner kullanıcılarının sıcak su ihtiyacını karşılamak amacıyla bu yeni ürünü piyasaya sürdüler. 12 ve 220 volt ile çalışabilen bu termosifon, hem güneş enerji panelleriyle hem de normal elektrikle çalışabiliyor, bu da ürünü karavancılar ve enerji tasarrufuna önem verenler için cazip bir hale getiriyor.

Mustafa Karabacak, bu ürünü Türkiye genelinde karavan kullanıcılarının ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla geliştirdiklerini belirtti. Şu ana kadar 30 termosifonun karavanlara yerleştirildiğini ve kullanıcılardan olumlu geri dönüşler aldıklarını da ekledi. Ürün, 10 ila 12 bin lira arasında satışa sunuluyor ve Türkiye'nin farklı bölgelerinden yoğun talep görüyor.