Gaziantep'teki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında, Demokrasi Meydanı'na asılan eski Hamas lideri İsmail Heniyye'nin pankartı, gazilerin tepkisine neden oldu. Gaziler, Atatürk pankartı yerine Heniyye'nin pankartının asılmasını protesto ederek alanı terk etti.

Gazilerin Tepkisi: "Atatürk'ün Yerine Bu Pankart Niye Asılıyor?"

Tarihin en büyük destanlarından biri olan 30 Ağustos Zaferi’nin 102. yıl dönümünde, Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda yaşanan bu olay, gaziler arasında büyük rahatsızlık yarattı. Bir gazi, "Bu Cumhuriyet, gazilerimizin ve kahramanlarımızın güç birliğiyle meydana geldi. Bu pankart neyin nesi! Atatürk'ün yerine bu pankart niye asılıyor?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Atatürk 2

Heniyye Pankartı İndirildi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Hasan Şencan, sosyal medyada paylaştığı görüntülerde, Heniyye pankartının indirildiğini ve yerine Mustafa Kemal Atatürk'ün pankartının asıldığını gösterdi. Bu durum, alandaki gerginliği bir nebze de olsa yatıştırdı.

Atatürk 1

Santa Maria İtalyan kilisesi saldırısının planlayıcısı İstanbul'da yakalandı! Santa Maria İtalyan kilisesi saldırısının planlayıcısı İstanbul'da yakalandı!

Editör: İrem Nur Kaya