Zenit Başkanı Alexander Medvedev, Galatasaray'ın ilgilendiği Brezilyalı orta saha Wendel'e ilişkin açıklamalarda bulundu.

Alexander Medvedev,  Wendel'in 20 milyon euronun üzerinde bir bonservis bedeliyle Galatasaray'a transfer olacağı iddialarını yalanladı.   Galatasaray ile Wendel için anlaşmaya vardıkları yönündeki iddialara yanıt veren Medvedev, "Wendel'in Galatasaray ile anlaşmaya vardığı iddiaları doğru değil. Wendel, Zenit'in oyuncusu" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın Wendel için Zenit'e 20-22 milyon euro civarında bir teklifte bulunduğu ve transferin kısa süre içinde tamamlanacağı öne sürülmüştü. Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcu ile de el sıkıştığı ve yaklaşık 4 milyon eurodan 5 yıllık sözleşme imzalayacağı iddia edilmişti.

Erzurumspor FK'dan 7 futbolcu ile resmi sözleşme Erzurumspor FK'dan 7 futbolcu ile resmi sözleşme

2020 yılında Benfica'dan 20 milyon euro karşılığı Zenit'in yolunu tutan Wendel, 124 maçta süre buldu ve bu maçlarda 20 gol, 25 asistlik performans ortaya koydu. Yeni sezona da fırtına gibi giren 26 yaşındaki futbolcu, Süper Kupa'da Krasnodar'ı 4-2 yenerek kupayı kazandıkları maçta 1 gol, 2 asistle yıldızlaşmıştı. Brezilyalı orta saha, ligin ilk maçında ise Krylya Sovetov'a karşı alınan 4-0'lık galibiyete de 2 asistle katkı verdi.

Editör: Nehir Durdağı