Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Cumhuriyet Başsavcısı Y.C.’nin sevgilisinin beş eski sevgilisini gözaltına aldırdığı iddiasıyla gündeme gelmesi üzerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanı sıfatıyla inceleme izni verdiği bildirildi. Bu olay, savcının kıskançlık nedeniyle ‘keyfi bir soruşturma’ yürüttüğü iddialarını beraberinde getirdi.

İddiaya göre, Çaycuma Cumhuriyet Başsavcısı Y.C., avukat sevgilisinin, aralarında avukat ve askerlerin de bulunduğu beş eski sevgilisini, kendisi adına Instagram hesabı açmak ve kişisel verilerini hukuksuz olarak ele geçirmekle suçladı. Bu iddialar doğrultusunda başlatılan gözaltı işlemlerinde, Zonguldak Barosu Avukatı Ö.U.K.’nin yazlığında gözaltına alındığı, ardından evinde arama yapıldığı öğrenildi. Ancak Ö.U.K. ve diğer gözaltına alınanlar, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ö.U.K., dosyayla hiçbir ilgisi olmadığını ve soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanacağına inandığını belirtti.

Avukat E.Ö.’nün ofisinde çalışan bir personelin de isminin soruşturmada yer aldığı ancak suç unsuru bulunmadığı için serbest bırakıldığı ifade edildi. Avukat E.Ö., soruşturmanın personeline yönelik olduğunu ve kendisinin soruşturmayla bir bağlantısının bulunmadığını açıkladı.

3 yıl önce oğlunu kaybeden baba ağaca asılı halde bulundu 3 yıl önce oğlunu kaybeden baba ağaca asılı halde bulundu

Olayın kamuoyunda yankı uyandırmasının ardından, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu adına Başsavcı Y.C. hakkında inceleme izni verdi. Başsavcı Y.C., konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, İl Başsavcısının süreci yakından takip ettiğini ve açıklamaların yetkili merciler tarafından yapılacağını belirtti.

Editör: Nehir Durdağı