YAŞAM

Zonguldak'ta yolcu otobüsü ile kamyon çarpıştı: 2 ölü, 23 yaralı!

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde meydana gelen kazada, yolcu otobüsü ile tomruk yüklü kamyon çarpıştı. 2 kişi hayatını kaybederken, 23 kişi yaralandı.

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde meydana gelen kazada, bir yolcu otobüsü ile tomruk yüklü kamyon kafa kafaya çarpıştı. Kazada her iki aracın sürücüsü de olay yerinde yaşamını yitirirken, 23 kişi yaralandı. Yaralılar arasında durumu ağır olanların da bulunduğu bildirildi.

Olay, Gökçebey-Yenice yolu Karahatipler mevkisinde gerçekleşti. Bartın-Erzurum seferini yapmakta olan Metro Turizme ait 61 S 0870 plakalı yolcu otobüsü ile 37 HB 447 plakalı tomruk yüklü kamyon, şiddetli bir çarpışma yaşadı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi, yaralılara ilk müdahaleyi yaparak onları Gökçebey Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, kazanın şerit ihlali nedeniyle meydana geldiğini belirtti, ancak kesin sebebin soruşturma sonucunda netleşeceğini ifade etti. Vali Hacıbektaşoğlu, olay yerinde yaptığı açıklamada, "Otobüs şoförü ve kamyon şoförü hayatlarını kaybettiler. Yaralılardan üçünün durumu ağır. Şerit ihlali sollamadan mı, kaymadan mı kaynaklı bilmiyoruz, bunu soruşturma ortaya koyacak" dedi.

Kazanın ardından bölgede güvenlik önlemleri artırıldı ve trafik kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.