Narin'in babası kameranın açık olduğunu farketmedi ve açıkladı: 'Gelip öcünü benden alsalardı...' Narin'in babası kameranın açık olduğunu farketmedi ve açıkladı: 'Gelip öcünü benden alsalardı...'

CHP'nin Tüzük Kurultayı'nda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kürsüye çıkarak parti yönetimine yönelik sitem dolu açıklamalarda bulundu. Yavaş, kendisine konuşma yapacağı bilgisinin yalnızca bir saat önce verildiğini belirterek, diğer belediye başkanlarının da konuşma yapması gerektiğini savundu.

"Bir Saat Önce Haber Verildi"

Yavaş, konuşmasında, "Ekrem Başkan gibi Türkiye'nin sorunlarına değinen bir konuşma yapmak isterdim. Ancak bir saat önce bana telefon açılıp 'Siz de konuşun' dendi. Bu durumu kasıtlı olarak değerlendirmiyorum ama böyle bir durumda, sadece iki belediye başkanının konuşturulması, aylardır süren 'Ekrem mi, Mansur mu?' tartışmalarına zemin hazırlıyor" ifadelerini kullandı.

"Fitne Ateşine Odun Atıyoruz"

Yavaş, açıklamasında sert bir üslup kullanarak, "14 Büyükşehir Belediye Başkanımız var, ancak sadece ikisinin konuşturulması, fitne ateşine odun atmak anlamına gelir. Keşke tüm belediye başkanlarımız bu kurultayda görüşlerini açıklayabilseydi. Bir gece önceden hazırlanıp Türkiye'ye güçlü bir mesaj verebilirdik" dedi.

Özel ve İmamoğlu Devreye Girdi

Yavaş’ın bu açıklamalarının ardından CHP lideri Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu devreye girerek, Yavaş'ı yatıştırmaya çalıştı. Yavaş’ın gönlünü almak için yapılan bu girişimler, kurultaydaki gerginliği yatıştırma amacı taşıyordu.

Editör: İrem Nur Kaya