Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla yargılanan Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanığın davasında mahkemeden şaşırtıcı bir karar çıktı. Engin Polat'ın 40 yıla kadar hapis cezası istenen davada, mahkeme tüm tutuklu sanıklar için tahliye kararı vererek, sanıkların tutuksuz yargılanmalarına ve yurtdışı çıkış yasağı uygulanmasına hükmetti.

Özdağ'dan Tepki: "Hapishaneden Nasıl Çıktığını Biliyorum"

Bu kararın ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya üzerinden yaptığı sert açıklamayla dikkat çekti. Özdağ, tahliye kararı hakkında, "Hapishaneden nasıl çıktığını biliyorum. Ne yazık ki yazamıyorum" ifadelerini kullandı. Özdağ, Polat ailesini ve benzerlerini, toplumda büyük zenginlik ve görgüsüzlükle eleştirerek, onların "zamanın ruhunu ve devrin yüz karasını" temsil ettiğini söyledi.

"Siz Halk Düşmanısınız"

Özdağ, açıklamalarının devamında gençlere seslenerek, Polat ailesi gibi figürlerin özenilecek kişiler olmadığını belirtti. Gençlere, her sabah onuruyla işine giden, ailesi için mücadele eden ebeveynlerini örnek almalarını tavsiye eden Özdağ, Polat ailesini "halk düşmanı" olarak nitelendirdi.

Bu tartışmalı karar ve Özdağ'ın sert açıklamaları, sosyal medyada geniş yankı uyandırarak birçok kişinin tepkisine neden oldu.

Narin Güran cinayetinde yeni gelişme! Narin Güran cinayetinde yeni gelişme!

Editör: İrem Nur Kaya