GÜNDEM

13 polis şehit olmuştu: DEM Parti il başkanı ve 7 kişi gözaltına alındı

Iğdır'da 2015'te 13 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada, DEM Parti İl Başkanı ve 8 kişi gözaltına alındı.

Iğdır'da 8 Eylül 2015'te polis memurlarını hedef alan bombalı saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan 13 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada, aralarında DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk'un da bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı.

Bombalı Saldırının Soruşturması Sürüyor

2015 yılında, PKK'lı teröristlerce uzaktan kumandayla patlatılan bombanın hedef aldığı polis midibüsünde 13 polis şehit olmuştu. Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın faillerini bulmak amacıyla yıllardır sürdürdüğü soruşturma kapsamında bu sabah yeni bir operasyon düzenledi. Operasyonda DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk ve diğer şüpheliler gözaltına alındı.

Parti Binasında Arama Yapıldı

Polis ekipleri, gözaltı işlemlerinin ardından DEM Parti İl Başkanlığı'nda da arama başlattı. Aramalar sırasında önemli delillere ulaşılabileceği değerlendiriliyor. Operasyonun detayları hakkında açıklamalar yapılması bekleniyor.