Adana'nın Yüreğir ilçesinde polis ekipleri, şüphe üzerine durdurdukları bir hafif ticari araçta yaklaşık 1,5 ton tek tırnaklı hayvan eti ele geçirdi. Araç sürücüsü Nurettin S., etlerin at veya eşek eti olmadığını iddia ederek, etleri akrabalarına dağıtmak üzere götürdüğünü söyledi.

Polisin Dikkatinden Kaçmadı

Esenyurt'ta kadınların saç başa kavgası sosyal medyada gündem oldu! Esenyurt'ta kadınların saç başa kavgası sosyal medyada gündem oldu!

Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı devriye ekipleri, Koza Mahallesi'nde şüpheli görülen bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada, yaklaşık 1,5 ton kırmızı et bulundu. Yapılan incelemede etlerin tek tırnaklı hayvana ait olduğu belirlendi. Sürücü Nurettin S. gözaltına alınırken, etler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile zabıta ekiplerine teslim edildi.

"Akrabalarıma Dağıtacaktım" İddiası

Polisteki ifadesinde Nurettin S., "Ben kasabım, hayvanları kendim kestim. Etleri de akrabalarıma dağıtmak üzere oturduğum mahalleye götürüyordum" dedi. Bu savunmanın ardından, hakkında 'bozulmuş veya değiştirilmiş gıda ticareti' suçundan adli işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

Serbest Bırakılması Tartışma Yarattı

Şüphelinin serbest bırakılması, ele geçirilen etlerin güvenilirliği ve kamu sağlığı açısından endişelere yol açtı. Vatandaşlar, bu tür olayların daha sıkı denetimlerle önlenmesi gerektiğini vurguluyor.

Editör: İrem Nur Kaya