Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Guiseppe Verdi’nin ünlü eseri ‘Aida’ operası ile başladı. Aspendos Antik Tiyatrosu’nun büyüleyici atmosferinde gerçekleşen açılış gecesine, 3 bine yakın sanatsever katıldı. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk’ün açılış konuşmasıyla başlayan gece, sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü. Açılışa, Finlandiya Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Gita Kadambi, Danimarka Opera Hedeland Yönetim Kurulu Başkanı Henrik Dahl, Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve diğer protokol üyeleri katıldı. Performansın ardından sanatçılar, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Opera Gala Gecesi ile Festival Devam Ediyor

Festival, Eylül ayı sonuna kadar devam edecek. 16 Eylül Pazartesi akşamı saat 21.00’de gerçekleşecek ‘Opera Gala Gecesi’ konserinde, soprano Çiğdem Soyarslan, soprano Dilan Ayata, mezzosoprano Ezgi Karakaya, bariton Faik Mansuroğlu ve tenor Mert Süngü sahne alacak. Orkestra şefi Lorenzo Castriota Skanderbeg yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde, Puccini, Verdi, Mozart, Lehar, Gounod, Cilea, Bizet, Rossini, Mascagni ve Donizetti eserlerinden oluşan zengin bir repertuar sunulacak.

İlber Ortaylı'nın balmumu heykeliyle verdiği poz gündem oldu İlber Ortaylı'nın balmumu heykeliyle verdiği poz gündem oldu

Aspendos’ta “Kuğu Gölü” Balesi

Festival kapsamında, Çaykovski’nin klasik eseri “Kuğu Gölü” balesi, 20 Eylül Cuma akşamı saat 21.00’de, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek. Prens Siegfried ile büyücü Rothbart’ın kuğuya dönüştürdüğü Prenses Odette’in aşkını konu alan eser, Aspendos Antik Tiyatrosu’nun tarihi atmosferinde seyirciyle buluşacak. Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, orkestra şefi Tolga Taviş yönetiminde esere eşlik edecek.

Astana Bale Topluluğu’ndan “Carmen” ve “Tango Ateşi” Performansları

Kazakistan Astana Bale Topluluğu, 22 Eylül Pazar günü saat 21.00’de Aspendos Antik Tiyatrosu’nda “Carmen” ve “Tango Ateşi” performanslarıyla sahne alacak. Folklorik halk danslarını klasik ve modern bale ile harmanlayan topluluk, dünya çapında tanınan koreografları Alberto Alonso ve Ricardo Amarante’nin yönetiminde etkileyici bir gösteri sunacak.

Festivalin Kapanışı “Tosca” Operası ile Yapılacak

31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 26 Eylül Perşembe günü saat 21.00’de Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği “Tosca” operası ile sona erecek. Rejisör Yiğit Günsoy’un sahneye koyduğu eserde, ünlü tenor Paolo Lardizzone Cavaradossi rolünde sahne alacak. Orkestra şefi Lorenzo Castriota yönetimindeki Antalya ve İzmir Devlet Opera ve Balesi orkestraları, başlıca rollerdeki solistlere eşlik edecek. Performansta, dekor ve kostüm tasarımları Gülden Sayıl’a, koreografi Özge Ay’a, ışık tasarımı ise Mustafa Eski’ye ait olacak.

Editör: İrem Nur Kaya