Güvenlik güçleri, 36 ilde Bölücü Terör Örgütü'ne yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenledi. "Gürz-8" operasyonunda, örgüte katılması beklenen ve finansman sağlayan 222 şüpheli kıskıvrak yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 36 ilde düzenlenen "Gürz-8" operasyonlarında, terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğü belirlenen 222 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Daire Başkanlıkları koordinasyonunda yürütülen operasyonlarda, şüphelilerin terör örgütü adına çeşitli suçlara karıştıkları tespit edildi.

İstihbaratla Başlatılan Operasyon

Operasyonlar, Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Şırnak ve Mersin gibi iller başta olmak üzere 36 farklı ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Operasyonlar sonucu, terör örgütünün kırsal kadrolarına katılmayı planlayan, örgüt propagandası yapan, terörizme finansman sağlayan ve örgütsel faaliyetlerde bulunan şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin birçoğunun, geçmişte terör örgütü içinde aktif rol aldıkları, sosyal medya üzerinden propaganda yaptıkları ve haklarında kesinleşmiş hapis cezaları bulunduğu belirlendi.

Narin cinayetiyle ilgili dikkat çeken sözler! Canlı yayında açıkladı: 'Çok sürpriz bir şey yaşanabilir' Narin cinayetiyle ilgili dikkat çeken sözler! Canlı yayında açıkladı: 'Çok sürpriz bir şey yaşanabilir'

Çok Sayıda Silah ve Belge Ele Geçirildi

Operasyonlar sırasında ruhsatsız tabancalar, av tüfekleri, döviz, Türk lirası, dijital materyaller ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Bu materyaller, terör örgütünün yapısını ve planlarını ortaya çıkarmada önemli bir rol oynayacak.

Terörle Mücadelede Kararlılık Mesajı

Bakan Yerlikaya, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle, milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Editör: İrem Nur Kaya