55 Yıldır Annesinin Yolunu Gözlüyor

Henüz 3 yaşındayken babaannesi tarafından Mısır’a götürülen Kayhan Kaan Alaybeyi, tam 55 yıldır Türkiye’deki annesini arıyor. E-devlet üzerinden annesinin hayatta olduğunu görebildiğini belirten Alaybeyi, "Onu dünya gözüyle bir kez olsun görmek istiyorum. Türkiye’ye her gelişimde izini sürüyorum ama bir türlü ulaşamadım" dedi.

İstanbul'da korkutan yangın! Alevler çevredeki otomobillere sıçradı İstanbul'da korkutan yangın! Alevler çevredeki otomobillere sıçradı

İstanbul’da Anadolu Ajansı’na konuşan Alaybeyi, annesiyle babasının 1970 yılında ayrıldığını ve kısa süre sonra Mısır’a götürüldüğünü anlattı. Hayatını Kahire’de sürdüren Alaybeyi, evli ve bir çocuk sahibi olduğunu belirtti. Babasının 2015’teki vefatının ardından anne hasretinin daha da derinleştiğini söyleyen Alaybeyi, bu süreçte defalarca Türkiye’ye gelip karakollara ve nüfus müdürlüklerine başvurduğunu ancak sonuç alamadığını ifade etti.

Annesi İnci’nin hâlâ hayatta olduğunu resmi kayıtlarda gördüğünü dile getiren Alaybeyi, "İçimde hep bir umut var. Belki bir gün bir yerde karşılaşırız. Sadece bir kez olsun yüzünü görmek istiyorum" diye konuştu.