EKONOMİ

AK Parti Grup Başkanı Güler'den önemli açıklamalar: Çalışma saatleri düşüyor mu!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kamuoyunda merak edilen çalışma saatleri ve emeklilik sistemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, haftalık çalışma saatleri ve günleri konusunda bir düzenleme yapılmayacağını belirtirken, emeklilik sistemi üzerinde ise adil ve sürdürülebilir bir reform ihtiyacının olduğunu vurguladı.

Çalışma Saatleri Düşmeyecek

Güler, kamu ve özel sektörde haftalık çalışma saatlerinin düşeceği yönünde herhangi bir çalışmanın olmadığını açıkça ifade etti. "Gerek haftalık çalışma saatleri gerekse günleri açısından gündemimizde böyle bir çalışma yok," diyen Güler, pandemi sonrası bazı sektörlerde daha esnek çalışma modelleri üzerinde durulabileceğini, ancak genel bir düzenleme yapılmayacağını belirtti.

Emeklilik Sisteminde Değişiklik Gündemde

Emeklilik sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Güler, dünya genelindeki uygulamalara dikkat çekerek, Türkiye'de de daha dengeli ve sürdürülebilir bir emeklilik sistemi inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Avrupa'daki emeklilik yaşlarının Türkiye'den daha yüksek olduğunu hatırlatan Güler, "Bizim de prim miktarını, yaşı ve ödenen süreyi esas alarak adil bir sistem oluşturmamız lazım," dedi. Türkiye'deki mevcut durumda, 32 milyon çalışana karşılık 16 milyondan fazla emekli bulunduğunu belirten Güler, bu dengenin sürdürülebilirlik açısından revize edilmesi gerektiğini vurguladı.