HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı bir televizyon programında Anayasa'nın 4. maddesini hedef alarak maddenin kaldırılmasını istediklerini söyledi.

Tersun Dağı'nda makarna yüklü tır devrildi Tersun Dağı'nda makarna yüklü tır devrildi

HÜDAPAR'lı Yapıcıoğlu'nun açıklamasına ittifak ortakları AK Parti ve MHP'den yanıt geldi.

"İLK 4 MADDE İLE İLGİLİ TARTIŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin MYK toplantısının gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, ortakları HÜDAPAR ile ilgili bu çıkışa da yanıt vererek şöyle dedi:

"İlk 4 madde ile bir tartışmamız yoktur. Daha önce de soruldu, sivil bir anayasa istiyoruz, darbe anayasasından kurtulmak ve milli iradeyi teşkil eden anayasa istiyoruz ama ilk 4 madde ile ilgili tartışma söz konusu değildir."

"MHP'NİN İLK 4 MADDENİN DOKUNULMAZIĞI KONUSUNDA TAVRI NET"

MHP de konuya ilişkin sessizliğini bozdu. Cumhuriyet'e açıklama yapan MHP kaynakları, Anayasa’nın ilk 4 maddesinin dokunulmazlığı konusunda partilerinin tavrının net olduğunu ifade etti.

Parti kaynakları, yaptıkları açıklamada, "Anayasa’nın ilk 4 maddesinin dokunulmazlığı konusunda da partilerinin tavrının net olduğunu" dile getirdi. 

MHP’nin Mayıs 2021’de hazırladığı 100 maddelik Anayasa önerisine referans veren kaynaklar, "teklifte ilk 4 maddenin korunması koşulu bulunduğunu ve partinin duruşunun bu konuda kesin olduğunu" hatırlattı.

MHP kaynakları, "HÜDA-PAR’ın sadece kendi görüşünü aktardığını" vurguladı. 

ZEKERİYA YAPICIOĞLU NE DEMİŞTİ?

Yapıcıoğlu, şunları ifade etti:

"Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar. Biz, anayasanın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha. Anayasa'nın 4. maddesi olmasın diyoruz. Anayasa'da değiştirilemez maddeler olması demek, bütün değiştirilemez dediğiniz maddelerin hepsini değiştirelim anlamında değildir. Anayasa'nın 4. maddesine karşıyız. Tamam mı anladınız mı? 4. madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır. Diğer maddeleri oturalım beraber yazalım. İlk 4 madde değil, 4. madde."

Editör: İrem Nur Kaya