Hamas'tan uluslararası eylem çağrısı: İsrail'in "Generallerin Planı" tepki çekti! Hamas'tan uluslararası eylem çağrısı: İsrail'in "Generallerin Planı" tepki çekti!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, ülkeler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek ve Batılı liderlerle Rusya'ya karşı Ukrayna'ya nasıl daha fazla destek sağlayabileceklerini görüşmek amacıyla Perşembe akşamı Berlin'e kısa bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bu ziyaret, Biden’ın görevdeyken yaptığı son yurt dışı ziyareti olması nedeniyle de büyük bir sembolik öneme sahip. ABD’de yaklaşan seçimlere sadece haftalar kala ve seçim yarışının oldukça çekişmeli geçmesi, eski Başkan Donald Trump'ın yeniden kazanma ihtimalini gündeme getiriyor. Trump’ın olası zaferi, ABD dış politikasında ve Biden'ın Berlin'de kurmaya çalıştığı transatlantik ilişkilerde büyük bir değişim tehdidi oluşturuyor. Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Biden’ın Ocak 2021'de göreve gelmesinden bu yana iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeye yönelik çabalarına olan takdirini sık sık dile getirdi. Scholz, Biden'ın başkanlığı döneminde Almanya ve ABD arasındaki işbirliğinin derinleştiğini vurgularken, Trump döneminin gerilimlerinin yeniden yaşanabileceği endişesini paylaşıyor.

Editör: Emine Koç