Hazine ve Maliye Bakanlığı, haftaya 4 devlet tahvili ihalesi yapacak Hazine ve Maliye Bakanlığı, haftaya 4 devlet tahvili ihalesi yapacak

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları sonrası altın fiyatları yükselişe geçti. Üst üste üçüncü işlem gününde de değer kazanan altın, piyasalarda olumlu bir seyir izliyor. Bugün, yatırımcıların gözü ABD enflasyon verilerinde.

Powell'dan Faiz İndirim Sinyali

Fed Başkanı Powell, Temsilciler Meclisi finansal hizmetler komitesine yaptığı konuşmada, "güçlü verilerin devam etmesi" halinde merkez bankasının faiz indirimine zemin hazırlayacağını belirtti. Bu açıklamanın ardından, piyasalar eylülde faiz indirimi olasılığını yüzde 75 olarak fiyatladı. Yatırımcılar, Fed'in politika faizindeki yönü belirlemek için bugün açıklanacak enflasyon verisine odaklanmış durumda.

Altın Piyasasında Son Durum

Bu gelişmelerle birlikte altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,43 artarak 2 bin 381 dolar seviyesine ulaştı. Türkiye piyasasında ise gram altın 2 bin 520 TL'den, çeyrek altın ise 4 bin 089 TL'den işlem görüyor.

Editör: Nehir Durdağı