Yeni anayasa görüşmeleri tamamlandı, ancak Demokrat Parti, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile masaya oturmayı reddetti. Parti lideri Gültekin Uysal, AK Parti'nin yeni anayasa sürecine güvenmediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'nin "Öcalan" çağrısıyla ilgili: "Ortağımızın yaklaşımı ön yargısız değerlendirilmeli" Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'nin "Öcalan" çağrısıyla ilgili: "Ortağımızın yaklaşımı ön yargısız değerlendirilmeli"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa görüşmeleri kapsamında Meclis'te grubu bulunan AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca, Meclis'te temsil edilen ancak grubu olmayan DEVA Partisi, HÜDA-PAR, Yeniden Refah Partisi, TİP, Demokratik Bölgeler Partisi, Emek Partisi ve DSP'nin de genel başkanları ile bir araya geldi.

Kurtulmuş'un, hem siyasi parti grupları hem de Meclis'te temsil edilen partilerin liderleri ile yaptığı görüşmeler geçtiğimiz hafta tamamlandı. Ancak, Meclis'te temsil edilen partiler arasında Kurtulmuş ile görüşmeyen tek parti Demokrat Parti oldu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gazeteduvar'a yaptığı açıklamada, “Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 'yalancı çoban' hikayesine dönüşmüş yeni anayasa aldatmacasına, kandırmacasına alet ve taraf olmayacağız” diyerek, görüşme talebini kabul etmediklerini belirtti. Demokrat Parti’nin bu tutumu, yeni anayasa sürecine olan güvensizliklerini ve mevcut hükümetin anayasa değişikliği konusundaki yaklaşımlarına olan eleştirilerini yansıtıyor.

Yeni anayasa görüşmeleri, Türkiye'nin siyasi geleceği açısından büyük önem taşıyor. Ancak Demokrat Parti'nin bu süreçte yer almayı reddetmesi, muhalefetin bir kesiminin sürece duyduğu şüpheleri ve endişeleri gözler önüne seriyor.

Editör: İrem Nur Kaya