SANAT

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nden Sezon Açılışına Muhteşem "Gala Konser"

Antalya Devlet Opera ve Balesi, bu unutulmaz açılış konseriyle sanatseverlerin ilgisini çekerken, yeni sezonda birçok farklı eser ve etkinlikle dolu bir program sunmaya hazırlanıyor.

Antalya Devlet Opera ve Balesi, sanatseverlerin büyük ilgisiyle karşılanan "Gala Konser" ile yeni sezona merhaba dedi. Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleştirilen bu özel açılış gecesinde, orkestra şef Lorenzo Castriota yönetiminde unutulmaz bir müzik ziyafeti sunuldu.

Konserde, operanın dünyaca ünlü bestecileri Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Francesco Cilea, Wolfgang Amadeus Mozart, Ernesto De Curtis, Pietro Mascagni ve Eduardo di Capua'nın ölümsüz eserleri sanatseverlerle buluştu.

Program, Giuseppe Verdi'nin ünlü "La forza del destino-Uvertür" operasıyla başlarken, Eduardo di Capua'nın popüler eseri "O Sole Mio" ile sonlandı.

Gecede, başkemancı Elvan Şekercioğlu’nun yanı sıra, güçlü sesleri ve performanslarıyla sopranolar Sema Çavuşoğlu, Serap Demirhan, Nurdan Küçükekmekçi, mezzo soprano Medine Tuganova, tenorlar Devrim Demirel ve Göksay Yaran, bariton Serhat Konukman ve baslar Şafak Güç ile Engin Suna sahne aldı. Bu seçkin sanatçılar, dinleyicilere duygusal anlar yaşattı ve performanslarıyla büyük beğeni topladı.