Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) 9 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla önemli bir zam artışı yapılacak. Alt limit fiyatlarına yapılacak yüzde 40'lık zamla birlikte, 1. sınıf HGS ürünlerinde otoyol ve köprü geçişlerinde bakiye yetersizliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

9 Temmuz 2024 itibarıyla Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) alt limit fiyatlarına yüzde 40 oranında bir zam yapılacağı duyuruldu. 1 Nisan 2024 tarihinde HGS alt limit fiyatlarına yapılan yüzde 75’lik artışın ardından, Temmuz ayında gerçekleştirilecek bu yeni düzenleme ile HGS geçiş ücretleri yeniden yükselecek. 

Enerji sektöründe yeni kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı Enerji sektöründe yeni kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı

Yeni zammın ardından bankalar, müşterilerine bilgilendirme mesajları gönderecek. Bu mesajlarda, HGS yükleme limitlerinin güncellenmesi ve otomatik yükleme tutarının 245 TL olarak belirlenmesi gibi detaylar paylaşılacak.

Yılın başlarında HGS alt limit fiyatı 100 TL iken, 3 Nisan 2024 tarihinde yapılan düzenleme ile bu limit 175 TL’ye çıkarılmıştı. Temmuz ayındaki yeni zamla birlikte, bu limitin daha da artırılacağı ve HGS otomatik yükleme tutarının 245 TL olarak güncelleneceği belirtiliyor.

Editör: İrem Nur Kaya