4 milyon emekli, bugün Beştepe'de yapılacak kritik toplantıya odaklanmış durumda. En düşük emekli aylığının artırılması için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, saat 15.30'da bir araya gelecek. İlk bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 12 bin TL'ye çıkarılması gündemde.

Emekli maaşlarına yapılacak zam için hazırlık yapan AK Parti kurmayları, bugün Beştepe’de önemli bir toplantı gerçekleştirecek. Yaklaşık 4 milyon emekli, yapılacak düzenlemeye kilitlenmiş durumda.

Toplantı, saat 15.30'da başlayacak ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile AK Parti yetkilileri katılacak.

"Emeklilere Seyyanen Zam Mümkün Gözükmüyor"

Toplantı öncesi konuşan AK Partili yetkililer, "Emeklilere seyyanen zam mümkün gözükmüyor. Şu an sadece en düşük emekli maaşı 10 bin TL'nin yukarıya çekilmesi noktasında bir çalışma var." ifadelerini kullandı.

Düzenleme Meclis'e Sunulacak

Türkiye'nin ekonomik güvenilirliği artıyor mu? Bakan Bolat'tan önemli açıklama! Türkiye'nin ekonomik güvenilirliği artıyor mu? Bakan Bolat'tan önemli açıklama!

Beştepe'deki zirveden çıkacak karar doğrultusunda düzenleme Meclis'e sunulacak. AK Partili yetkililer, zam düzenlemesinin temmuz maaşlarına yetiştirilmesi için çalışıldığını, yetişmemesi durumunda ise farkın daha sonra yatırılabileceğini belirtti.

Kulislerde Konuşulan Rakam

Bugünkü toplantıdan çıkacak kararlar merakla beklenirken, kulislerde en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması ciddi şekilde konuşuluyor.

Editör: Nehir Durdağı