Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalarla birlikte benzin ve motorin fiyatları da sık sık değişiyor. Son gelen haberlere göre, 22 Ekim 2024 Salı gününden itibaren benzin fiyatlarında 1 lira 87 kuruş, motorin fiyatlarında ise 1 lira 65 kuruşluk bir indirim bekleniyor. Bu indirimle birlikte İstanbul’da benzinin litresi 42 lira 69 kuruş, motorinin litresi ise 41 lira 85 kuruş olacak.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve döviz kurlarındaki değişiklikler dikkate alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Ancak rekabet ve serbest piyasa koşulları gereği, fiyatlar şehirler ve dağıtım firmaları arasında ufak farklılıklar gösterebiliyor.

750 TL ödememek için kredi kartı limitini düşürenlere bankalardan kötü haber 750 TL ödememek için kredi kartı limitini düşürenlere bankalardan kötü haber

Daha önce akaryakıt fiyatlarındaki değişimleri kamuoyuyla paylaşan EPGİS, EPDK'nın hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından dava süreci sonuçlanana kadar fiyat değişimlerini açıklamama kararı aldı. Bu nedenle, akaryakıt fiyatlarındaki değişiklikleri doğrudan EPGİS’ten takip etmek mümkün olmayacak.

İşte güncel fiyatlar; 

BENZİN FİYATLARI

İstanbul: 44.67 TL/L

Ankara: 45.07 TL/L

İzmir: 45.52 TL/L

MOTORİN FİYATLARI

İstanbul: 43.54 TL/L

Ankara: 44.05 TL/L

İzmir: 44.55 TL/L

Editör: Nehir Durdağı