Bu yıla ilişkin motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ve 2023'te elde edilen kazançlara ilişkin gelir vergisinin ikinci taksit ödeme süresi yarın sona eriyor. Mükelleflerin, bu ödemeleri zamanında yapmaları gerekiyor.

MTV ve Gelir Vergisi Ödemelerinde Son Gün 31 Temmuz

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan duyuruda, 2024 yılına ilişkin MTV ve 2023'te elde edilen kazançlara ilişkin gelir vergisinin ikinci taksit ödeme süresinin 31 Temmuz Çarşamba günü sona ereceği belirtildi. Vergi mükelleflerinin bu tarihe kadar ödemelerini yapmaları gerekiyor.

Ödeme Kolaylıkları ve Alternatif Kanallar

Mükellefler, MTV ödemelerini Dijital Vergi Dairesinden şifreye ihtiyaç duymadan, plaka, TC kimlik numarası ile tescil veya sahiplik belge tarihi bilgilerini girerek gerçekleştirebiliyor. Ayrıca, GİB'in internet sitesinde yer alan bilgilere göre, taksit ödemeleri şu kanallardan yapılabiliyor:

Uzman isim İslam Memiş, "Şimdiden söylüyorum, uyarmadı demeyin" diyerek açıkladı! Uzman isim İslam Memiş, "Şimdiden söylüyorum, uyarmadı demeyin" diyerek açıkladı!
  • Dijital Vergi Dairesi ve GİB Mobil Uygulaması üzerinden
  • Anlaşmalı bankaların kredi ve banka kartları veya banka hesabından
  • Yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarla
  • Anlaşmalı bankaların şubelerinden
  • İnternet ve telefon bankacılığı ile mobil bankacılık

Geç Kalma Durumunda Neler Olur?

Vergi ödemelerini zamanında yapmayan mükellefler, gecikme zammı ve cezalarla karşılaşabilirler. Bu nedenle, ödeme süresinin son günü olan 31 Temmuz'u kaçırmamak büyük önem taşıyor.

Editör: Nehir Durdağı