İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'da düzenlenen işgal karşıtı gösterilerde başından vurularak öldürülen 26 yaşındaki Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, Aydın'ın Didim ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi. Törene katılan binlerce kişi arasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş arasında yaşanan gerginlik ise dikkat çekti.

Özel’den Kurtulmuş’a Tepki: "Bu Ortama Yakışmadı"

Cenaze töreninde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yaptığı konuşmaya tepki gösteren Özgür Özel, bu konuşmanın törenin manevi atmosferine uygun olmadığını ifade etti. Özel, törenden sonra Kurtulmuş’a yönelik olarak, “Böyle günde halen daha ikilik, halen daha siyasi şey yaratıyorsunuz ya... Din görevlilerini bu işe alet etmek hoş olmadı. Hiç yakışmadı," şeklinde eleştirilerde bulundu.

Kurtulmuş'un Yanıtı: "Siz de Konuşsaydınız Kardeşim"

Özel’in tepkisi üzerine Numan Kurtulmuş, "Siz de konuşsaydınız kardeşim, benden farklı bir şey mi söyleyecektiniz?" diyerek yanıt verdi. Özel ise "Onu ben takdir ederim," şeklinde karşılık verdi. Törende yaşanan bu sözlü atışma, cenazeye katılanlar arasında da yankı uyandırdı.

Dünya Ayşenur Ezgi Eygi’yi Konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Narin ve Sıla bebek açıklaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Narin ve Sıla bebek açıklaması!

Dünya, İsrail'in Gazze'deki katliamını ve işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin katledilmesini konuşuyor. Eygi’nin öldürülmesi, uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Türkiye’de düzenlenen cenaze törenine katılım oldukça yoğundu.

Editör: Nehir Durdağı