GÖZDEN KAÇMASIN

Bahar ve Nihal Candan’ın da sanıkları arasında olduğu dolandırıcılık davasında ara karar

Bahar ve Nihal Candan’ın da sanıkları arasında yer aldığı 21 sanıklı dolandırıcılık davasında ara karar açıklandı.

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından yargılanan ve aralarında Alisya Bahar Candan ile Nihal Candan’ın da bulunduğu 21 sanıklı davada ara karar açıklandı. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Bahar Candan, bu kararı duyduğunda babasına dönerek, “Ben burada mı kalacağım? Asayım mı ben kendimi ne yapayım?” ifadelerini kullandı.

Bahar ve Nihal Candan’a Yüksek Hapis Cezası İsteniyor

Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan adıyla bilinen Gülnihal Çiçek için ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Sanıklardan Hacı İsrafil Sağlam, savunmasında telefonundaki dosyaların soruşturmanın gizliliğini ihlal eden delil olarak değerlendirildiğini belirtti ve Bahar ile Nihal Candan’ın hesaplarına para gönderildiğini duyduğunu, ancak detaylarını bilmediğini söyledi.

Dolandırıcılık Yöntemi ve İddianame Detayları

İddianamede, Onur Apaydın ve İlker Oflu liderliğindeki suç örgütünün, vatandaşları ucuza araç satma vaadiyle dolandırdığı ve Bahar ile Nihal Candan’ın bu yapının hiyerarşik ve organik yapısında yer aldığı belirtildi. Bahar Candan’ın, suç örgütü içerisinde ‘gizli muhasebeci ve kasa’ olarak suç gelirlerinin aklanmasında önemli bir rol oynadığı kaydedildi. Ayrıca, şüphelilerin sosyal medya fenomeni ve televizyon programlarına katılmaları nedeniyle tanınan kişiler oldukları, bu özellikleri sebebiyle dolandırıcılık eylemlerinde mağdurları kandırmada etkin rol oynadıkları ifade edildi.

Mahkemeden Yeni Karar ve Duruşmanın Ertelenmesi

Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 13 Eylül Cuma gününe erteledi. İddianamede Bahar Candan’ın ‘suç örgütüne üye olmak’ ve ‘dolandırıcılık’ suçlarından toplamda 44 yıla kadar, Nihal Candan’ın ise 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Diğer sanıklar için de çeşitli hapis cezaları istenmiş durumda.