MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun kendisine "Al şimdi bu ipi baş köşede başının ucuna as" diyerek fırlattığı idam ipine sert bir yanıt verdi.

İpi makam odasına asan Bahçeli, İYİ Parti liderine yönelik eleştirilerini, Ziya Gökalp’in vefatının 100. yılı anısına düzenlenen sempozyumda dile getirdi. Bahçeli, "Hiç kimse bizimle Türklüğe hizmet kulvarında milletseverlik ve vatanseverlik yarışına girmesin. Siyasi şovlara, yağlı urgan ölçüştürmeye heves etmesinler. Heveslerini kursaklarında bırakır, burunlarından getiririz" dedi.

Idam Ipini Alip Odasina Asan Bahceli Den Dikkat 17976563 9728 M

Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen sempozyumda konuşan Bahçeli, Ziya Gökalp’in fikirlerine ve Türk milliyetçiliği anlayışına vurgu yaparak, Dervişoğlu’na yönelik eleştirilerini net ifadelerle dile getirdi. "Biz dersimizi tarihten aldık. Türküz, Türkçüyüz, Türk milliyetçileriyiz. Hiç kimse bizimle bu kulvarda yarışa girmeye kalkmasın" ifadelerini kullanan Bahçeli, makam ve mevki uğruna vicdanını satanları adam yerine koymayacaklarını belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, geçtiğimiz günlerde parti grup toplantısında Abdullah Öcalan’ın tecridinin kaldırılmasını savunan açıklamalara sert tepki göstermişti. Dervişoğlu, Bahçeli’ye hitaben "Bu milletin hayallerini astınız. Öcalan’ı asamadınız ama bu milletin utanç duymasına sebep oldunuz" diyerek ip fırlatmıştı. Bahçeli’nin makam odasına astığı bu ip, Dervişoğlu’nun eleştirilerinin ardından daha da dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında güvenlik zirvesi: "Teröristan'a izin verilmeyecek" Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında güvenlik zirvesi: "Teröristan'a izin verilmeyecek"

Bahçeli, yaptığı açıklamada, kimsenin MHP ve kendisiyle Türklüğe hizmet ve vatanseverlik konularında yarışa girmemesi gerektiğini ifade etti. Özellikle siyasi şov peşinde olanlara ve "yağlı urgan ölçüştürme" hevesinde olanlara sert uyarılarda bulunan Bahçeli, bu tür girişimlerin karşılık bulamayacağını ve gereken yanıtı alacaklarını söyledi.

Editör: Nehir Durdağı